“Moja cesta k architektúre”

Prednáškový cyklus a panelová diskusia.

Občianske združenie WOMEN ARCHITECTS v spolupráci s Fakultou architektúry STU pozýva všetkých priateľov architektúry na prednáškový cyklus “Moja cesta k architektúre“, na ktorom sa predstavia aktívne súčasné slovenské architektky. Prednáškový cyklus sa uskutoční od polovice apríla do polovice mája, prevažne každý štvrtok a ukončí sa panelovou diskusiou, kde budú architektky diskutovať o zaujímavých témach so zástupcami médií, Spolku architektov a Slovenskej komory architektov.
Prednáškový cyklus a panelová diskusia sa budú konať na Fakulte architektúry STU v Bratislave, miestnosť č. 117, prvé poschodie, vždy o 17.00hod (Námestie Slobody 19, 812 45 Bratislava 1).
Úvodný večer prednáškového cyklu bude vo štvrtok, 16. 04. 2015 o 17.00.  Pozvanie občianskeho združenia WA prijali architektky z ateliéru winwin Katarína Mňahončákova a Soňa Salnerová. O svojich skúsenostiach budú ďalšie večery rozprávať aj architektky: Gabriela Fukatschová, Andrea Ambrovičová Mikulajová, Katarína Viskupičová a Tatiana Buijs-Vítková.

Kompletný program prednáškového cyklu:
16. 04. Soňa Salnerová, Katarína Mňahončáková 
23. 04. Gabriela Fukatschová 
30. 04. Andrea Ambrovičová Mikulajová
07. 05. Katarína Viskupičová  
13. 05. Tatiana Buijs-Vítková 
14. 05. Panelová diskusia 
Občianske združenie organizuje prednáškové večery pod záštitou Slovenskej komory architektov a Spolku architektov Slovenska.

WOMEN ARCHITECTS je profesijné občianske združenie ktoré má ambíciu stať sa stredoeurópskou platformou na podporou a prezentáciu architektiek. Cieľom združenia je prezentácia a podpora žien v architektonickej profesii, výmena skúseností medzi slovenskými a zahraničnými architektkami, či mapovanie pomeru žien a mužov pri vzdelávaní a výkone architektonickej profesie. Združenie založili Andrea Klimko, Dana Blaškovičová, Dana Moderdovská v roku 2013 na Slovensku na príklade podobných organizácií v zahraničí a cieľom dlhodobo pôsobiť na domácej i medzinárodnej scéne.

Aktuálne informácie o aktivitách WOMEN ARCHITECTS nájdete na: www.women-architects.com alebo www.facebook/womenarchitects.


Publikovaný

v

,

od

Značky:

Comments

Pridaj komentár